Despre noi


Cine suntem

Ocult-Ro este în primul rând un website despre Ocultismul general. Scopul site-ului este acela de a informa vizitatorii noi în aria ocultismului cât şi pe cei inițiați în tainele oculte ale acestei lumi în care trăim, fie că este vorba de ţara noastră sau oricare alt tărâm.. 

Ce veţi găsi pe acest website este informaţie generală şi de bază (uneori chiar avansată) despre subiecte precum Ocultism (vestic/occidental), Ezoterism, Magie, Vrăjitorie şi Religie. Spre deosebire de restul website-urilor si organizaţiilor ezoterice din Romania, noi promovăm subiecte controversate, considerate chiar tabu de anumiţi indivizi şi dorim să creăm o bază de informaţii şi în România care în momentul de faţă este la un nivel scăzut de cunoştinte oculte spre deosebire de alte ţari Europene şi Statele Unite ale Americii. Încercăm de asemenea să păstrăm un echilibru între credințele, tradițiile și sistemele magice, fără a înclina în mod deosebit spre una din cele prezentate.

Pentru moment vă punem la dispoziţie articole şi eseuri scrise de adepţi şi studenţi ai Ocultismului, cărţi de referinţă, conferinţe online, quiz-uri și un forum pentru discuții.

 •  Dorim să oferim informaţie de cea mai bună calitate, astfel incât fiecare articol sau subiect să fie tratat de cei mai buni in domeniile respective.
Ceea ce ne recomandă spre deosebire de restul website-urilor şi comunităţilor autohtone este experienţa şi studiul îndelungat, ce depăşesc 10 ani de implicare serioasă în domeniu. Ne recomandă pasiunea, maturitatea şi seriozitatea cu care promovăm acest subiect delicat. 

Istoria website-ului pe scurt


Această comunitate a apărut în anul 2010 la inţiativa fondatorilor F.v.F. şi Asterion incepând iniţial cu un forum şi mai apoi website-ul de faţă.

Am început să scriem articole, să purtăm discuții pe forum, să ținem conferințe video online și să organizăm întâlniri offline în București. 

Proiectul s-a dezvoltat după ce am început să colaborăm cu nume importante din comunitatea ocultă și astfel am decis că este timpul să ne adresăm unui public mai larg, lansând astfel o versiune internațională a website-ului. Această versiune este www.occult-study.org.
Ce nu  este acest website


1. Un ghid complet

  Acest website nu este nicidecum un ghid complet despre ocultism. Acest lucru este practic imposibil deoarece ocultismul şi ezoterismul sunt nişte subiecte vaste şi foarte complexe ce iau mulţi ani de studiu şi practică pentru ca individul să reuşească să înţeleagă misterele ce se ascund în spatele acestor învăţături ce dateaza uneori de mii de ani şi care au fost schimbate şi perfecţionate de-a lungul timpului pe toată suprafaţa acestei planete. Este ca un puzzle. Pentru a-l completa este nevoie să colectaţi piese de peste tot. Acest website este doar o piesa.

  *   Important de reţinut este faptul că nu intenţionăm să convertim pe nimeni. Scopul acestui site este pur informativ şi nu incercăm să promovăm aceste subiecte fără acordul/împotriva voinţei oricărui individ. 
   
   2. O secta Satanistă

   Deşi Satanismul face parte din Ocultism, acest site nu este dedicat acestei religii/tradiţii în mod special. Nu reprezentăm Satanismul decât ca şi parte a Ocultismului şi nu dorim să înclinăm în această direcţie.

   3. Un manual cu instrucțiuni practice

   Nu oferim prea multe informații practice deoarece nu dorim ca vizitatorii noi în studiul și practica ocultismului să se implice în practici care pot fi periculoase dacă nu sunt executate corect. De asemenea, nu intenționăm să oferim astfel de informații persoanelor sub 18 ani deoarece informațiile, maturitatea gândirii și a acțiunilor lor nu sunt încă dezvoltate îndeajuns pentru astfel de practici și nici nu dorim să fim învinuiți de către părinții acestora pentru lucrurile pe care copiii lor le fac și nu dorim să fim responsabili pentru acțiunile nimănui. Informația pe care o oferim este în scop pur informativ și educațional/teoretic și nu încurajăm practica ocultismului fără doza necesară de cunoștinte, maturitate și îndrumare.

   4. O organizaţie ilegală

   Toate activităţile şi informaţiile oferite de către noi sunt în totală conformitate cu legea şi dorim să rămanem la acest punct.

   5. Un website despre medicină alternativă și terapii complementare, terapie cu îngeri, cristaloterapie, reiki, teorii ale conspiraţiei, francmasonerie, Bilderberg sau Illuminati, psihotronică, paranormal sau parapsihologie, ufologie, vampirism, etc.

   6. Un site despre neo-păgânism, dacologie, shamanism sau religii și practici oculte orientale.