Despre noi

Despre site şi scopul său


Această comunitate a apărut în anul 2010 la inţiativa fondatorilor F.v.F. şi Asterion incepând iniţial cu un forum şi mai apoi website-ul de faţă.

Ocult-Ro este în primul rând un website despre Ocultismul general. Scopul site-ului este acela de a informa vizitatorii noi în aria ocultismului cât şi pe cei cunoscători despre tainele oculte ale acestei lumi în care trăim, fie că este vorba de ţara noastră sau oricare alt tărâm.. 
Ce veţi găsi pe acest website este informaţie generală şi de bază (uneori chiar avansată) despre subiecte precum Ocultism (vestic/occidental), Ezoterism, Magie, Vrăjitorie şi Religie. Spre deosebire de restul websiteurilor si organizaţiilor ezoterice din Romania, noi promovăm subiecte controversate considerate chiar tabu de anumiţi indivizi şi dorim să creăm o bază de informaţii şi în Romania care în momentul de faţă este la un nivel scăzut de cunoştinte oculte faţă de alte ţari Europene şi Statele Unite ale Americii.

Pentru moment vă punem la dispoziţie articole şi eseuri scrise de adepţi şi studenţi ai Ocultismului, cărţi de referinţă, conferinţe online, întâlniri, cursuri de studiu şi concursuri.

* Dorim să oferim informaţie de cea mai bună calitate, astfel incât fiecare articol sau subiect să fie tratat de cei mai buni in domeniile respective.

Ceea ce ne recomandă spre deosebire de restul website-urilor şi comunităţilor autohtone este experienţa şi studiul îndelungat, ce depăşesc 10 ani de implicare serioasă în domeniu. Ne recomandă pasiunea, maturitatea şi seriozitatea cu care promovăm acest subiect delicat. 
Ce nu  este acest website


1. Un ghid complet

Acest website nu este nicidecum un ghid complet despre ocultism. Acest lucru este practic imposibil deoarece ocultismul şi ezoterismul sunt nişte subiecte vaste şi foarte complexe ce iau mulţi ani de studiu şi practică pentru ca individul să reuşească să înţeleagă misterele ce se ascund în spatele acestor învăţături ce dateaza uneori de mii de ani şi care au fost schimbate şi perfecţionate de-a lungul timpului pe toată suprafaţa acestei planete. Este ca un puzzle. Pentru a-l completa este nevoie să colectaţi piese de peste tot. Acest website este doar o piesa.

*   Important de reţinut este faptul că nu intenţionăm să convertim pe nimeni. Scopul acestui site este pur informativ şi nu incercăm să promovăm aceste subiecte fără acordul/împotriva voinţei oricărui individ. 
 
2. O secta Satanistă

Deşi Satanismul face parte din Ocultism, acest site nu este dedicat acestei religii/tradiţii în mod special. Nu reprezentăm Satanismul decât ca şi parte a Ocultismului şi nu dorim să înclinăm în această direcţie.

3.Un site despre terapii complementare, terapie cu îngeri, cristaloterapie, reiki, teorii ale conspiraţiei, psihotronică, parapsihologie, ufologie, vampirism, etc.

4. Un site despre păgânism, dacologie, shamanism, religii orientale.

5. Un site despre masonerie, bilderberg, etc. 

6. O organizaţie ilegală


    Toate activităţile şi informaţiile oferite de către noi sunt în totală conformitate cu legea şi dorim să rămanem la acest punct.