Pactul, dedicarea si initierea

autor FvF


Deoarece mi s-a cerut in nenumarate randuri sa public si informatii practice, am facut acest scurt articol introductiv despre trei ritualuri importante in Satanism.Inainte de a trece direct la subiect, doresc sa va informez ca:

-Aceste informatii sunt oferite pentru a arata mai exact ce inseamna practica Satanismului. Nu indemn pe nimeni sa practice ceea ce este prezentat aici.
-Actiunile voastre nu sunt responsabilitatea mea. Eu va prezint ritualurile asa cum le cunosc.
-Odata ce aceste ritualuri au fost facute, sunt sanse minime de a le mai anula. Va rugam sa va ganditi de mai multe ori daca sunteti siguri ca doriti sa faceti aceste ritualuri. Aceste ritualuri nu se fac pe jumatate sau pentru o perioada de timp. Dedicarea si pactul sunt, in esenta, pentru totdeauna. Incalcand promisiunile pe care le faceti, riscati sa va puneti vietile in pericol.
-Aceste ritualuri se fac in mod constient, cu sinceritate maxima. Daca faceti aceste ritualuri in batjocura sau pentru a va impresiona prietenii (sau oricare alt motiv care denota lipsa de respect) va puteti da viata peste cap.
-Daca sunteti hotarati sa le practicati, retineti promisiunile pe care le faceti si respectati-le. Nu faceti promisiuni de care nu va puteti tine. 

Inainte de a citi acest articol va recomand sa cititi articolul Ritualuri Sataniste.

Teoretic, toate sunt acelasi lucru. Practic, nu sunt.

Pactul reprezinta o intelegere intre Satan sau Demon si adept. Acesta este un fel de contract scris si semnat de catre adept iar mai apoi oferit demonului pentru a-l “semna” prin intermediul focului.

Initierea reprezinta, in functie de traditie, diferite lucruri. In unele traditii ale satanismului, initierea reprezinta renuntarea la religia anterioara si pregatirea pentru dedicarea in Satanism. In alte traditii, reprezinta initierea in Satanism. In Demonolatrie, initierea este alaturarea intr-un coven.

Dedicarea reprezinta dedicarea sufletului si vietii in serviciul lui Satan sau al unui Demon. Aceasta este facuta de buna voie, simbolizand un dar oferit acestor spirite.


Pactul

Guazzo ne spune in Compendium Maleficarum ca pactul poate fi de doua feluri. Primul, este cel exprimat, iar acesta este un juramant solemn de fidelitate si omagiu, in fata a mai multor martori si in fata Diavolului (care ar fii teoretic prezent). Al doilea tip este pactul tacit care este scris ca o petitie catre Satan si poate fi trimis printr-un alt adept daca individul nu doreste sa-l trimita direct catre Satan.
Prin acest pact, mai intai se renunta la credinta Crestina si legatura cu Dumnezeu. Aceasta se face, evident, prin blasfemie.

Sfantul Hippolytus al Romei ne spune ca in pact, Satanistii pronunta urmatoarele:

Resping Creatorul Cerurilor si al Pamantului. Imi resping Botezul. Imi resping religia anterioara. Ma lipesc numai de Satan si cred numai in Satan.”

Dupa acest pact, Satanistul se imbaiaza ca o forma simbolica de botez nou, in numele lui Satan. 


(Diavolul re-botezand un vrajitor. Din Compendium Maleficarum, editia anului 1610)Apoi isi reneaga vechiul nume si isi alege unul nou. Apoi ii ofera lui Satan o bucata din imbracamintea sa. Apoi, acestia jura fidelitate lui Satan in timp ce stau intr-un cerc (scopul cercului nu-l cunosc). Apoi ii cer lui Satan sa ii scoata din cartea lui Dumnezeu si sa ii introduca in cartea Diavolului. Apoi ii promit sacrificii. Apoi, in fiecare an sunt nevoiti sa aduca daruri lui Satan sau Demonului. Apoi isi plaseaza un semn al diavolului pe corp. Apoi, dupa ce ‘s-au marcat’, acestia fac multe juraminte.

Toate acestea le vom vedea si in pactul de initiere din Cathedral of the Black Goat, in cartea The Devil’sBible.

Probabil cel mai faimos pact este cel al lui Urbain Grandier. In acesta scrie ca preotul (Grandier) va avea de platit pentru serviciile demonilor o data pe an prin varsarea de sange, blasfemizarea uneltelor sacre (in pact spune ca va calca in picioare uneltele sacre; aici sunt sigur ca este vorba de fapt de hostia catolica, care obisnuia sa fie calcata in picioare la Liturghia Neagra; asta conform lui Montague Summers care ne explica in Witchcraft and Black Magic tot procesul, de la procurarea acesteia pana la rolul sau in ritual) si apoi se va alatura demonilor pentru a pacatui.

Totusi, realitatea a fost mai dura. Desi in pact scria ca timp de 20 de ani va traii fericit, el a fost ars pe rug (in anul 1634) nu cu mult timp dupa pact si dupa nebunia demoniacelor din Loudun. Nu se exclude faptul ca acesta ar fii fals, adica masluit de tortionari si semnat de Grandier pentru a opri tortura.

Richard Cavendish ne ofera acest pact in cartea The Black Arts (p. 306):

My lord and master Lucifer, I acknowledge you as my god and prince, and promise to serve and obey you while I live. And I renounce the other God and Jesus Christ, the saints, the church of Rome and all its sacraments, and all prayers that the faithful may offer me; and I promise to do as much evil as I can and to draw all others to evil; and I renounce chrism, baptism, and all the merits of Jesus Christ and his saints; and if I fail to serve and adore you, paying you homage three times a day, I give you my life as your own.
Made this year and day.
Signed, Urbain Grandier

Se stie ca acest pact a fost scris cu sangele lui Grandier. Un alt pact, care pare inteligibil, este scris invers, in limba latina. Acesta mai poarta si simbolurile unor demoni si sigiliile lor. Descifrat si tradus in engleza:

We, the influential Lucifer, the young Satan, Beelzebub, Leviathan, Elimi and Astaroth, together with others, have today accepted the covenant pact of Urbain Grandier, who is ours. And him do we promise the love of women, the flower of virgins, the respect of monarchs, honors, lusts and powers.
He will go whoring three days long; the carousal will be dear to him. He offers us once in the year a seal of blood, under the feet he will trample the holy things of the church and he will ask us many questions; with this pact he will live twenty years happy on the earth of men, and will later join us to sin against God.
Bound in hell, in the council of demons.
Lucifer Beelzebub Satan
Astaroth Leviathan Elimi

Mai jos aveti poza cu pactul in sine.

Exemplu meu de pact:

“Eu, [numele tau], cer ajutorul lui [Satan sau numele demonului] pentru a ma ajuta sa [spui ceea ce doresti]. Daca acestea imi vor fii oferite, voi oferi la schimb [scrii ce oferi la schimb] iar acest pact va fii dovada promisiunilor mele.
Fie ca acest pact sa fie semnat la randul sau de [numele lui Satan sau al demonului/demonilor].

Semnatura ta”

Semnatura, in mod traditional se va scrie cu sangele propriu. Daca nu se poate scrie cu sange, atunci se va semna iar peste semnatura se va ‘stampila’ cu sange de la buricele degetelor.


Initierea

Dupa cum spuneam, vom revedea cam aceleasi instructiuni din Compendium Maleficarum si in cartea Devil’s Bible scrisa de Myrmydon.

In Devil’s Bible este descris un ritual de initiere care dureaza 3 zile. Acesta are 3 scopuri:

1.De a inlatura orice afiliere de religia anterioara. Este blasfemie pura fata de religia anterioara.
2.Pentru a primi semnul Diavolului si pentru a face pactul cu Satan.
3.Pentru a te prezenta in fata lui Satan si al Iadului ca un nou adept.

Pentru a vedea instructiunile complete ale ritualului, cumparati cartea Devil’s Bible sau Tentatio Diabolos.

Exemplu meu de initiere:

Adeptul intra in camera purtand crucea la gat si Biblia in mana (in cazul altei religii anterioare, se vor folosii simbolurile si cartile sacre ale acesteia).
Acesta le arunca pe jos si pronunta:

“Ma aflu aici, in aceasta noapte, pentru a declara renuntarea mea la religia Crestina! Din aceasta noapte, nu ma voi mai inchina lui Dumnezeu, nici lui Iisus, nici sfantului Duh!”

Apoi practicantul calca pe cruce si Biblie si spune:

“Din acest moment nu voi mai urma caile Crestine! Renunt la invatatura si spiritul lui Dumnezeu si al nenorocitului sau Fiu!
Nu voi mai servi Crucea, fiindca in ochii mei reprezinta numai dezgust! Nu voi mai servi un simbol al suferintei! Nu voi mai servi o religie a sclaviei! Renunt complet la Dumnezeu si caile Sale!”

Crucea si Biblia pot fii aruncate in foc sau ingropate undeva departe de adept. (Vrajitorii calca pe crucifix in fata Diavolului. Ilustratie din Compendium Maleficarum, editia anului 1608)

Initierea in Demonolatrie reprezinta intrarea intr-o secta sau in religia Demonolatriei. De obicei, practicantul este prezentat in fata demonului patron/matron al sectei
Ritualul complet poate fi gasit in cartea Complete Book ofDemonolatry.


Dedicarea

Dedicarea este probabil, cel mai important ritual in Satanism deoarece reprezinta serviciul suprem fata de Satan sau Demon. Acest ritual si promisiunile pe care le faci trebuie sa fie pure, sa vina din suflet. Tot ceea ce declari trebuie sa vina de la tine, iar exemplul de mai jos va fii doar un exemplu si atat.

Exemplu meu de dedicare:

Inainte de toate, fa ordine si curatenie in camera. Aeriseste camera. Fa un dus. Toate acestea sunt dovada de respect, iar dusul este bun deoarece te revigoreaza.
Intoarce-te in camera, inchide fereastra si aprinde betisoare parfumate. In timpul ritualului este posibil sa fie prezenti mai multi demoni, asadar este normal, la fel ca atunci cand ai oaspeti, sa creezi o atmosfera placuta si sa-i faci sa se simte confortabil.

Mananca, dar nu prea mult, mai ales daca te ia moleseala sau somnul dupa ce mananci. Bea (nu alcool). Mergi la toaleta. Asigura-te ca nu vei fii deranjat de foame, sete si ca nu vei avea nevoie la toaleta.

Deconecteaza toate electronicele din casa. Telefonul, interfonul, televizorul, soneria, etc. Nimic nu trebuie sa te deranjeze in timpul acestui ritual.

Altarul trebuie sa aiba toate uneltele necesare, anume: ac steril sau lama de ras sterila, lumanari negre, foaie si pix/stilou.

Plaseaza pe altar oricat de multe lumanari negre doresti. Recomand cat mai multe, deoarece lumina in timpul ritualului trebuie sa vina de la acestea si nu de la o sursa electrica. Imbraca niste haine negre confortabile in care nu te vei sugruma si nici nu te vei incurca in ele.

Poti incepe. Intra in camera si spune:

“Ma aflu aici, in aceasta noapte, pentru a-mi anunta afilierea si credinta pentru Satan si Demonii sai. Demoni ai Iadului, va cer prezenta aici!”

Practicantul va ridica mainile si va spune:

“Satan, asculta-ma! Beelzebuth, asculta-ma! Astaroth, asculta-ma! Leviathan, asculta-ma!”

Acum practicantul isi poate scrie pactul cu atentie. Dupa ce pactul a fost scris, practicantul se inteapa sau se taie la un deget si unge foaia cu sangele in dreptul semnaturii.

“Acum mi-am oferit trupul si sufletul in serviciul lui Satan si al Demonilor! Acum mi-am oferit viata lui Satan si Demonilor! Declar in fata tuturor Demonilor din Iad ca Satan este singurul meu Stapan si il voi onora cu tot sufletul.
Slavite Print al Intunericului, Satan! Doresc sa ma alatur TIE! Jur in fata tuturor Demonilor ca din acest moment, sufletul meu iti apartine!
Slava Satan!”

Apoi practicantul stinge lumanarile si ramane cel putin 10 minute in meditatie.

* Nu recomand sa ardeti foaia cu promisiunile. Aceasta traditie nu este tocmai potrivita, deoarece in timp poti uita promisiunile pe care le-ai facut. Daca pastrezi foaia undeva retras si bine ascuns, poti vedea de fiecare data ce ai promis.

Un alt exemplu de dedicare, intr-o forma mai traditionala, se poate gasi in cartea Devil Bible sau Tentatio Diabolus.

Dedicarea pentru un Demon, adica dedicarea in Demonolatrie se face altfel. Aici, este preferabil ca alegerea demonului matron/patron sa fie in functie de corespondentul tau elemental, sau cel putin un demon care iti este asemanator. Se recomanda sa lucrezi cu mai multi demoni inainte de a alege demonul caruia sa i te dedici. Acest proces poate dura chiar si ani.

S. Connolly recomanda ca dedicarea sa aiba loc intr-o zi speciala, pentru a putea tine minte acest ritual. Poate fi ziua ta de nastere, sau a copilului tau, sau alte zile speciale pentru tine.

Ritualul complet poate fii gasit in cartea Complete Book of Demonolatry.Imagini: